genel bakış
Venustus Çiklit (rafine veya zarif anlamına gelen) büyük bir çiklittir, erkek baş ve sırt yüzeyinde sarı lekeler olan mavi bir yüze sahiptir. Dişi daha az renkli, koyu bir lekeli desenin arkasında gümüş bir arka planla.
Venustus Cichlid, çok sayıda mağara, saklanma yeri ve bölge kurmak için yerlere sahip büyük bir akvaryum gerektirir. İdeal akvaryum kurulumu, gerekli yüksek pH ve alkaliniteyi korumak için gerekli kumlu aragonit bazlı bir alt tabakaya sahip birçok yığılmış kaya parçasından oluşacaktır. Bu çiklitler nitrat seviyelerine çok duyarlıdır ve bu nedenle optimal sağlıkları için düzenli su değişikliklerine ihtiyaç duyulacaktır.

Dişi düz bir kayaya çıkacak ve döllenmemiş yumurtaları ağzına alacak ve yumurtayı döllemek için sperm bırakana kadar erkeğin arkasını takip edecektir. Dişi daha sonra yavruları bırakmadan önce yaklaşık üç hafta boyunca yumurtaları inkübe eder. Kızartma daha sonra yeni taranmış tuzlu su karidesi, daphnia veya ezilmiş pul yemi ile beslenebilir.

Venustus Cichlid, tuzlu karides, kan kurdu, küçük balık gibi etli gıdaların yanı sıra kaliteli bir pul veya bitkisel madde içeren pelet gıdaya ihtiyaç duyar.

Yaklaşık Satın Alma Boyutu: 1 “ila 1-3 / 4”

Kategoriler:
Viewed
Navigation

Recently Viewed

Close

Close

Kategoriler