Genel bakış
Madagaskar Mercan Croucher Goby güzel pembe / kırmızı renklendirme ve benekli işaretler spor süslü altta yaşayan bir balıktır. Hem sert hem de yumuşak mercanlarda ve çevresinde sıklıkla bulunan büyüleyici bir balıktır. Gumdrop Coral Croucher, Velvetfish ve Velvet Goby gibi sayısız ve açıklayıcı ortak isimlerle, bu balığın genel görünümünü ve davranışını tahmin etmek çok zor değildir. Madagaskar Mercan Croucher Goby, dikey olarak sıkıştırılmış, resif moloz ve mercan dalları arasındaki dar alanlarda gezinmesini sağlayan kompakt, sakız benzeri bir gövdeye sahiptir. Tüm vücudu, bulanık veya kadife benzeri bir görünüm veren ince “tüylerle” kaplıdır.

Madagaskar Mercan Croucher Goby boyunda küçük olabilir, ancak kişilik açısından büyüktür. Başlangıçta şifreli ve doğada geri çekilme Madagaskar Mercan Croucher kayağı sonunda tank arkadaşlarının yanı sıra insan bakıcısının faaliyetlerini merakla gözlemleyerek daha sık ortaya çıkacak! Madagaskar Mercan Croucher Goby bir kayağa benzese de, aslında akrep balığı ailesinin bir üyesidir. Buna göre, Madagaskar Mercan Croucher Goby, sırt yüzgeçlerinde savunma dikenlerine sahip olan zehirlidir. “Stung” iseniz, reaksiyon sadece biraz daha güçlü bir arı sokmasına benzer olabilir. Akrep balığı ailesinin diğer üyelerine benzer şekilde Madagaskar Mercan Croucher Goby, hareketliliği desteklemek için kullandığı özel yüzgeçlere sahiptir.

Madagaskar Mercan Croucher Goby, en az 10 galon büyüklüğünde, bol miktarda canlı kaya, moloz ve tercihen dallanan mercanlar veya benzer süslemelerle dolu bir akvaryumda barındırıldığında en iyisini yapar. Diğer balıklara karşı nadiren saldırganlık gösterir, ancak daha küçük akvaryumlarda kendi türüyle kavga ettiği bilinmektedir. Bu nedenle, Madagaskar Mercan Croucher Goby’yi tek başına, çiftlenmiş / gümrüklü bir çift olarak veya diğer uysal türlerle tutmak en iyisidir.

Madagaskar Mercan Croucher Goby’nin ev akvaryumunda yumurtlaması nadir değildir. Akvaryumunuzda Acropora veya Madagaskar Mercan Croucher’ın benzer mercan dalları varsa dikkatli olunmalıdır, çünkü mercan dallarının altına yumurta bırakır ve mercanın o bölgesinde doku durgunluğuna neden olur. Bununla birlikte, iyi koşullar altında, mercan kayıp doku yamasını yeniden oluşturacaktır.

Madagaskar Mercan Croucher Goby’nin diyetinde çeşitli salamura karidesleri, dondurulmuş mysis karidesleri, doğranmış sofra karidesleri ve etoburlar için dondurulmuş gıda müstahzarları bulunmalıdır. Canlı dallanan mercanların bulunduğu bir resif akvaryumuna yerleştirilirse, Madagaskar Mercan Croucher Goby’nin günde bir kez bir şırınga veya besleme aracıyla hedeflenerek beslenmesi gerekir. Alt tabakası olmayan bir akvaryumda barındırılıyorsa, günde birkaç besleme gerekir.

Yaklaşık Satın Alma Boyutu: Küçük: 3/4 “ila 1-1 / 4”; Orta: 1-1 / 4 “ila 2”.

Kategoriler:
Viewed
Navigation

Recently Viewed

Close

Close

Kategoriler