Genel bakış
Sarı Kafa Jawfish veya Sarı başlı İnci Jawfish olarak da bilinen Yellowhead Jawfish, sarı bir kafaya ve açık mavi-yeşil bir gövdeye sahiptir. Tropikal Batı Atlantik’in resifleri üzerinde kumlu, molozlu alanlarda yaşar ve yuvalarına veya mağaralarına yakın bulunur. Yellowhead Jawfish vahşi doğada 5 inç uzunluğunda ve bir akvaryumda 4 inç uzunluğa ulaşabilir Yellowhead Jawfish harika bir kişiliğe sahip şirin bir balıktır. Onlar oynak ve insanlar izlemek gibi.

Yellowhead Jawfish orta derecede dayanıklıdır. Utangaç olma eğilimindedir ve en iyi diğer uysal balıklarla tutulur. Diğer tank sakinlerini rahatsız etmez, ancak diğer oyuk balıkları zorbalık yapabilir. Çeşitli parçacık boyutlarındaki kumlar (ince değil) gibi 5-7 inç ince yumuşak alt tabaka üzerinde tutulmalıdır. Ürkütüldüğünde veya korktuğunda bir jumper olduğu bilinen tankın sıkı oturan bir kapağı olmalıdır. Bu balık zamanının çoğunu yuvasında geçirecek ve dışarı çıktığı zaman, eğer ürerse, yıldırım hızıyla önce yuva kuyruğuna geri cıvatalayacaktır. Tank yeterince büyük olduğu sürece, birkaç tanesi aynı tankta tutulabilir. Çoklu örnekler, yuvada yukarı ve aşağı “dans ettikleri” için çok ilginç davranışlar sağlar. Yuvaları bunlara karşı güçlendirmeye yardımcı olmak için yumuşak substrat arasında çeşitli büyüklükte kayalar tedarik edin; kayaçlar idealdir.

Diğer çene balıkları üreme sırasında renk farklılıkları gösterebilse de, Yellowhead Jawfish göstermez. Farklılaşan bir özellik, bir ağız yetiştiricisi olduğu için, erkeklerin yumurtaları ağzında tutacağıdır.

Yellowhead Jawfish, vahşi doğada yuvalarına yakın dolaşan çok küçük canlı yiyecekler yiyen utangaç bir besleyicidir. Tankta, küçük midye, daphnia, salamura karides, kan kurdu veya diğer etli yiyecekler ile ikna edilebilir. Sonunda hazır yiyecekler sunulabilir. Besleme yuva yakınında yapılmalıdır.

Yaklaşık Satın Alma Boyutu: Küçük: 1 “ila 1-3 / 4”; Orta: 1-3 / 4 “ila 2-1 / 2”

Kategoriler:
Viewed
Navigation

Recently Viewed

Close

Close

Kategoriler