Genel bakış

Cesur, parlak ve bakımı kolay Spotfin Reef Butterfly, sırt yüzgecinin ucunda bulunan küçük, siyah nokta için adlandırılmıştır. Yetişkinler beyazdır, parlak sarı pelvik ve kaudal yüzgeçler ve solungaçtan göğüs yüzgeçlerinin tabanına kadar dar bir sarı çubuk vardır. Kafadaki canlı siyah, dikey çubuk gözün içinden geçer. Yavrular, dorsal yüzgeç üzerindeki küçük noktaya uzanan gölgeli bir çizgiyle anal yüzgeçlerin tabanında eklenmiş karanlık bir nokta sergiler.

Spotfin Reef Butterfly’ı gerçekten ayıran şey geceleri, bu balık önemli değişikliklere uğrar. Dorsal yüzgeç üzerindeki büyük, bulanık leke siyahlaşır ve genişler ve vücutta koyu bantlar görülür. Bazen baş aşağı yüzdüğü ve bazen su hattının üzerinde çeşme gibi su fışkırttığı da bilinmektedir.

Spotfin Reef Butterfly, huzurludur, çoğunlukla mercan resiflerinin etrafındaki sığ sularda veya yaşam boyu bir ortaklık oluşturan bağlı çiftlerde bulunur. Gün boyunca en aktif olan, daha büyük yırtıcılara karşı oldukça savunmasız oldukları için renk değiştirir ve akşamları uyku için barınak ararlar. Diğer tank arkadaşları doğada huzurlu olmalıdır. Resif akvaryumunda Spotfin Kelebekler önerilmez.

Titiz bir etobur olan Spotfin Reef Butterfly’ı ilk başta ikna etmek biraz zor olabilir. Yemeyi teşvik etmek için canlı, vitamin açısından zengin salamura karides, istiridye ve püresi kalamar veya karides sunun. Düzenli olarak yedikten sonra, günde en az üç kez mysis karides ve dondurulmuş etobur hazırlıklar sunun.

Yaklaşık Satın Alma Boyutu: Küçük 1-1 / 2 “ila 2” Orta 2 “ila 3 1/4” Büyük 3 1/4 “ila 4 1/2” X Büyük 4 1/2 “ila 6”

Kategoriler:
Viewed
Navigation

Recently Viewed

Close

Close

Kategoriler